Βοσνία — Ουκρανία

2024-03-21 02:13

Η Βοσνία θα υποδεχθεί την Ουκρανία στη Ζένιτσα στον ημιτελικό των πλέι οφ των προκριματικών του Euro 2024 στο Path B την Πέμπτη.

Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν είτε το Ισραήλ είτε την Ισλανδία στον τελικό των πλέι οφ για ένα εισιτήριο για τη Γερμανία, με το φαβορί στις εταιριες στοιχηματων στην Ελλαδα, να είναι η Ουκρανία. Η Βοσνία έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά τα αποτελέσματα στα προκριματικά ήταν φτωχά. Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας χειροτέρεψαν τα πράγματα με τις συχνές αλλαγές προπονητών.

Ξεκίνησαν υπό τον Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς, αλλά τρεις ήττες στους τέσσερις πρώτους γύρους προκάλεσαν την πρώτη αλλαγή. Ο Μέχο Κόντρο διορίστηκε τον Αύγουστο του 2023, αλλά απολύθηκε μετά από μόλις δύο προκριματικούς αγώνες. Στο μεταξύ, νέος προπονητής ορίστηκε ο πρώην Σέρβος επιθετικός Σάβο Μιλόσεβιτς. Ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο ως προπονητής.

Το χειρότερο, ορισμένοι από τους οπαδούς δεν τον συμπαθούν επειδή είναι Σέρβος. Ο Μιλόσεβιτς έχει κάποια επιπλέον προβλήματα ενόψει αυτού του αγώνα καθώς ο αμυντικός Άντριαν Λέον Μπάρισιτς είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο σέντερ μπακ Ρενάτο Γκόικοβιτς είναι τιμωρημένος. Ο τελευταίος αποβλήθηκε στον τελευταίο προκριματικό της φάσης των ομίλων της Βοσνίας εναντίον της Σλοβακίας.

Η άμυνα είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Μιλόσεβιτς, καθώς η Βοσνία έχει δεχθεί 11 γκολ στα τρία ματς υπό την καθοδήγησή του. Ο Άνελ Αχμεντχόντζιτς της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πιθανότατα θα ξεκινήσει στην καρδιά της άμυνας δίπλα στον Ντένις Χαντζικαντούνιτς.

Η Ουκρανία είχε πολύ δύσκολο όμιλο στα προκριματικά, με αντίπαλους δύο πρώην πρωταθλητές Παγκοσμίου Κυπέλλου — την Αγγλία και την Ιταλία. Πράγματι, οι Γαλαζοκίτρινοι ήταν ανώτεροι στις αναμετρήσεις με την εθνική πΓΔΜ και την Μάλτα, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς από αυτά τα τέσσερα ματς.

Όμως τα αποτελέσματα κόντρα στην Αγγλία και την Ιταλία δεν ήταν εξίσου καλά. Δεν κατάφερε να σημειώσει καμία νίκη και τερμάτισε τρίτη στον όμιλο, αν και λόγω διαφοράς τερμάτων. Η Ουκρανία χρειαζόταν μια νίκη κόντρα στους Ατζούρι στον τελικό αγώνα, αλλά έπαιξε απλώς μια ισοπαλία χωρίς γκολ.

Υπήρξε μια αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή σε εκείνο τον αγώνα καθώς οι παίκτες της Ουκρανίας ζητούσαν πέναλτι την τελευταία στιγμή, αλλά το VAR δεν άλλαξε την αρχική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη Γερμανία.

Και νομίζω ότι μπορούν να νικήσουν τους Βόσνιους εδώ. Ο προπονητής Σεργκέι Ρεμπρόφ έχει έτοιμους τους περισσότερους βασικούς του παίκτες για αυτή τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων της Premier League, Μιχαΐλο Μούντρικ της Τσέλσι, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο της Άρσεναλ και Βιτάλιι Μικολένκο της Έβερτον.

Ο επιθετικός Άρτεμ Ντόβμπικ, ο οποίος εξερράγη με τη Χιρόνα στη La Liga αυτή τη σεζόν, αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Εκτός αγωνιστικού χώρου ο μέσος Τάρας Στεπανένκο λόγω τραυματισμού.

Πρόβλεψη Βοσνίας — Ουκρανίας:

Η Βοσνία θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα για να εξασφαλίσει τον τελικό των πλέι οφ για το EURO 2024. Έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτό δεν φαίνεται πρόβλημα για την Ουκρανία. Το έθνος της Ανατολικής Ευρώπης όλα τα ματς παίζει εκτός έδρας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα μετά τη ρωσική επίθεση. Ο Ρέμπροβ και οι παίκτες του έχουν προσαρμοστεί καλά και δεν περιμένω να έχουν προβλήματα στη Ζένιτσα. Η ποιότητα είναι στην πλευρά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η Βοσνία θα εξαρτηθεί από τη φόρμα του Έντιν Τζέκο, αλλά γιόρτασε τα 38α γενέθλιά του την περασμένη Κυριακή. Είναι ηλικιωμένος και αργός και αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να κρίνει το παιχνίδι. Αντίθετα, οι Μούντρικ, Ζιντσένκο και Βιτάλιι Μικολένκο είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το ματς.

Βοσνία vs Ουκρανία Επιλογή: Η Ουκρανία θα κερδίσει @ 1,95 στις εταιριες στοιχηματων στην Ελλαδα