Τελικός Europa League Μαρσεϊγ – Ατλέτικο Μαδρίτης

2018-05-16 01:08

Καλημέρα σας, έφτασε πλέον η ώρα του μεγάλου τελικού για τον Europa League, όπου στην Γαλλία, μία εκ των Μαρσεϊγ και Ατλέτικο Μαδρίτης, θα σηκώσει το τρόπαιο, ολοκληρώνοντας ιδανικά την σεζόν. Οι δύο ομάδες έχουν ιστορία στους Ευρωπαϊκού θεσμούς, με την Ατλέτικο Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια να έχει αξιοσημείωτη παρουσία, φτάνοντας μάλιστα δύο φορές στον τελικό του Champions League. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Παρκ Ολιμπίκ Λιονναί στη Γαλλία. “Άρχων” της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς, από τους πλέον έμπειρους Ευρωπαίους διαιτητές. Μην χάνουμε άλλο χρόνο, ας δούμε την στοιχηματική ανάλυση και τα προγνωστικα Μαρσεϊγ – Ατλέτικο Μαδρίτης, καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε.

Να επανέλθει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα η Μαρσεϊγ

Ο δρόμος για τον τελικό της Μαρσεϊγ ξεκίνησε από τον έβδομο όμιλο του θεσμού, όπου πήρε την δεύτερη θέση, με οχτώ βαθμούς, πίσω από την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Στον όμιλο έκανε μόνο δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, με μόνο ένα ματς ήταν με πάνω από τρία γκολ. Στην φάση των 32, απέκλεισε την Μπράγκα με νίκη στο πρώτο ματς με 3-0 και ήττα στον επαναληπτικό με 1-0. Στην επόμενη φάση των 16, απέκλεισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2. Στους προημιτελικούς, κληρώθηκε με την Λειψία, στην Γερμανία, ηττήθηκε με 1-0, αλλά στον επαναληπτικό στην έδρα της, έπιασε εξαιρετική απόδοση και επιβλήθηκε με τελικό σκορ 5-2. Στον ημιτελικό, αντιμετώπισε την αντίπαλο της στους ομίλους, Σάλτσμπουργκ, τα δύο ματς έληξε με 2-0 και επομένως η αναμέτρηση, οδηγήθηκε στην παράταση, όπου με ένα γκολ τέσσερα λεπτά πριν την λήξη, πήρε την μεγάλη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Στην Γαλλική Λιγκ 1, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 74 βαθμούς, έχοντας ηττηθεί μόλις πέντε φορές σε 37 ματς. Απέχει έναν βαθμό από την Λυών και τρεις από την δεύτερη Μονακό, έχοντας ακόμα ελπίδες για το Champions League. Την προηγούμενη αγωνιστική, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Λυών, αφού ούτε και αυτή μπόρεσε να κερδίσει την Γκινγκάμπ, μένοντας στο 3-3, παρόλο που προηγήθηκε με 0-2. Την τελευταία αγωνιστική, το Σάββατο, υποδέχεται την αδύναμη Αμιάν, όπου πρέπει να κερδίσει και να περιμένει τυχόν γκέλες τις Λυών και Μονακό.

Ο Κώστας Μήτρογλου αποθεραπεύτηκε από την θλάση στο ισχίο και μπήκε κανονικά στην αποστολή της Μαρσέιγ, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Να κατακτήσει για την τρίτη φορά το Europa League η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κατακτήσει τον θεσμό άλλες δύο φορές τις σεζόν 2009–10 και 2011–12. Ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή πορεία της, από τον τρίτο όμιλο του Champions League, όπου έμεινε στην τρίτη θέση, πίσω από Ρόμα και Τσέλσι με επτά βαθμούς, με μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες και αυτή με πέντε στα έξι under 2,5. Στην φάση των 32, αντιμετώπισε την Κοπεγχάγη, κερδίζοντας την δύο φορές, με συνολικό σκορ 5-1. Στην φάση των 16, είχε εύκολο έργο, απέναντι στην Λοκομοτιβ Μόσχας, όπου στα δύο ματς της έβαλε συνολικά οχτώ γκολ. Στην προημιτελική φάση, κληρώθηκε με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, όπου επιβλήθηκε με 2-0 στην έδρα της, ενώ η ήττα με 1-0 στην Πορτογαλία, δεν της στοίχισε την πρόκριση. Στον ημιτελικό, είχε δύσκολο έργο με την Άρσεναλ. Στην Αγγλία, έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς, βρέθηκε πίσω στο σκορ, κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ο Κριεζμάν,λίγο πριν το τέλος, έκανε το 1-1, δίνοντας περισσότερες ελπίδες στην ομάδα του. Στον επαναληπτικό της Μαδρίτης, επιβλήθηκε με 1-0 και πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, είναι στην δεύτερη θέση, με 78 βαθμούς, τρεις πάνω από την Ρεάλ και θέλει έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για την τιμητική δεύτερη θέση. Μετράει πέντε ήττες σε 37 ματς πρωταθλήματος, διαθέτοντας την καλύτερη αμυντική γραμμή στην κατηγορία, με μόλις 20 γκολ παθητικό σε 37 ματς. Το προηγούμενο Σάββατο, πέρασε με 0-1 από την έδρα της Χετάφε, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την αδιάφορη Εϊμπαρ.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος λόγω της τιμωρίας του θα δει το ματς από την εξέδρα έχει διαθέσιμους τους Βιτόλο και Χοσέ Χιμένες, που είχαν τραυματισμούς τις προηγούμενες μέρες. Ετσι ο «Τσόλο» θα έχει την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στη Μαρσέιγ. Τα διλήμματα του Αργεντινού τεχνικού έχουν να κάνουν με τον παρτενέρ του Γκοντίν στο κέντρο της άμυνας (Χιμένες ή Σάβιτς) και το δεξί άκρο της άμυνας, όπου διεκδικούν θέση ο Χουανφράν και ο Βρσάλικο.

Προγνωστικα Μαρσεϊγ – Ατλέτικο Μαδρίτης τελικός Europa League: Κάθε πρόβλεψη σε οποιοδήποτε τελικό είναι παρακινδυνευμένη, αφού μπορούν να γίνουν τα πάντα. Στις νόμιμες εταιρίες στοιχηματών, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μεγάλο φαβορί, η κατάκτηση του τροπαίου δίνεται λίγο πάνω από 1,30, απόδοση που δεν έχει καμία αξία. Αναμένω να γίνει ένα κλειστό ματς, όπου οι δύο ομάδες δεν θα ρισκάρουν πολύ, ειδικά η Ατλέτικο Μαδρίτης, προσεγγίζει όλα τα παιχνίδια της, με αμυντική συνοχή, πρωταρχικός στόχος της είναι να μην δεχτεί γκολ και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, έτσι θα προτείνω το under 2,5 σε απόδοση 1,65 στις νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων, αξία υπάρχει και στην ισοπαλία στο ημίχρονο με απόδοση 2,10.

Προγνωστικα Μαρσεϊγ – Ατλέτικο Μαδρίτης @@ under 2,5 σε απόδοση 1,65