Προγνωστικά Τότεναμ — Άρσεναλ

2024-09-14 23:45

Η Τότεναμ θα υποδεχθεί την Άρσεναλ σε ένα ακόμη ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Οι οπαδοί και των δύο συλλόγων θεωρούν ότι ο άλλος είναι ο βασικός τους αντίπαλος και το παιχνίδι θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο σκληρά ντέρμπι στον κόσμο το Τοτεναμ εναντιον Αρσεναλ.

Οι Σπερς ξεκίνησαν τη σεζόν με μικτό τρόπο — μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα μετά από τρεις γύρους. Οι άντρες του Άνζ Ποστέκογλου κέρδισαν την Έβερτον, μοιράστηκαν τους βαθμούς με τη Λέστερ Σίτι, αλλά ηττήθηκαν με 2–1 στη Νιούκαστλ. Η Τότεναμ είναι τρεις βαθμούς πίσω από τους αντιπάλους της πόλης της στην βαθμολογία, αλλά μια νίκη εδώ θα μπορούσε να δώσει και τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους βαθμούς στην κατάταξη της αρχής της σεζόν.

Γι’ αυτό το ντέρμπι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους Σπερς, μια ακόμη ήττα μπορεί να επηρεάσει τις φιλοδοξίες του συλλόγου και τις προσδοκίες των φιλάθλων. Ο Ποστέκογλου έχει διαθέσιμους τους περισσότερους παίκτες του, μόνο που ο Ριτσάρλισον είναι σίγουρα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού που υπέστη στην προπόνηση.

Ο Μίκι βαν ντε Βεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην ομάδα μετά την απουσία του απέναντι στη Νιούκαστλ. Ο Ολλανδός ήταν καθοριστικός για την άμυνα των Σπερς και η επιστροφή του θα μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα.

Αναμένεται να επιστρέψει ο Ντομινίκ Σολάνκε, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει και τραυματισμούς. Τέλος, ο Ιβ Μπισουμά θα αξιολογηθεί την Κυριακή έχοντας δεχτεί ένα χτύπημα σε διεθνή καθήκοντα.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τη νέα σεζόν με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Οι Κανονιέρηδες κέρδισαν τις Γουλβς και Άστον Βίλλα στους δύο πρώτους γύρους, αλλά έχασαν δύο βαθμούς όταν κανείς δεν το περίμενε. Η Άρσεναλ ήταν τεράστιο φαβορί απέναντι στην Μπράιτον στο γήπεδο της, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1.

Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί έφυγαν από το γήπεδο σε μεγάλο βαθμό απογοητευμένοι, αλλά δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα. Ο Αρτέτα έχει πολλούς τραυματισμούς και ανασταλτικές ανησυχίες ενόψει του ντέρμπι. Ο βασικός παίκτης Μάρτιν Οντεγκάαρντ υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο παίζοντας για τη Νορβηγία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, μετά από μια πρόκληση από τον Μπάουμγκαρτνερ της Αυστρίας.

Έπρεπε να τον βοηθήσουν από το ιατρικό επιτελείο της Νορβηγίας καθώς έσφαζε από τον πόνο. Ο γιατρός της ομάδας της Νορβηγίας είπε ότι μετά τον αγώνα ο Οντεγκάαρντ είχε υποστεί «διάστρεμμα αστραγάλου». Ο Όντεγκαρντ θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις το Σάββατο, αλλά φαίνεται βέβαιο ότι θα χάσει το ντέρμπι.

Ο Αρτέτα θα είναι επίσης χωρίς τον Ντέκλαν Ράις, αφού ο μέσος είδε κόκκινη κάρτα εναντίον της Μπράιτον και τώρα πρέπει να εκτίσει ποινή. Η μεταγραφή του καλοκαιριού Μικέλ Μερίνο παραμένει εκτός δράσης με έναν τραυματισμό στον ώμο που υπέστη στην πρώτη του προπόνηση στον σύλλογο.

Με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι να αναρρώνει επίσης από ένα χτύπημα και αμφίβολη είναι η διαθεσιμότητα του Γκάμπριελ Ζεσούς μετά από ένα πρόσφατο πρόβλημα στη βουβωνική χώρα, ο Αρτέτα αντιμετωπίζει μεγάλο πονοκέφαλο επιλογής όταν επιλέξει μια ενδεκάδα την Κυριακή.

Προγνωστικά Τότεναμ — Άρσεναλ:

Οι οπαδοί της Άρσεναλ έχουν μείνει έξαλλοι μετά τον διορισμό του Τζάρεντ Τζιλέτ ως διαιτητή για το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Ο πρώτος λόγος είναι η σύνδεση με τον εναρκτήριο αγώναστην Premier League εναντίον της Γουλβς. Οι άνδρες του Αρτέτα κέρδισαν 2-0 στο Εμιρεϊτς τον περασμένο μήνα, αλλά ο διαιτητής εξόργισε τους οπαδούς της Άρσεναλ σε εκείνο τον αγώνα, όταν δεν απέβαλε τον Γιέρσον Μοσκέρα αφού άρπαξε τον Κάι Χάβερτς από το λαιμό. Ο δεύτερος λόγος ήταν η σύνδεση με την ήττα της περασμένης σεζόν στο Βίλλα Παρκ. Απέτρεψε ένα γκολ της τελευταίας στιγμής του Χάβερτς εναντίον της Άστον Βίλλα, το οποίο φαίνεται να είναι κρίσιμο στο τέλος της σεζόν καθώς η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Δεν νομίζω ότι ο διαιτητής θα βοηθήσει την Τότεναμ, ωστόσο πιστεύω ότι η Άρσεναλ δεν θα κερδίσει εδώ. Ο λόγος είναι η σύνδεση με τους απόντες. Ο Αρτέτα θα μείνει χωρίς δύο βασικούς παίκτες καθώς ο Μάρτιν Όντεγκαρντ υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της διεθνούς αποστολής, ενώ ο Ντέκλαν Ράις τιμωρείται μετά την κόκκινη κάρτα εναντίον της Μπράιτον.

Τότεναμ vs Άρσεναλ Pick: Τότεναμ +0,5 AH @ 1,66 στις νομιμες εταιριες στοιχηματων