Πορτογαλία – Ισπανία για τον 2ο όμιλο Μουντιάλ 2018

2018-06-15 03:02

Καλημέρα σας, πραγματοποιήθηκε χτες η τελετή έναρξης και η πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018, με την οικοδέσποινα Ρωσία να επιβάλλεται με 5-0 της Σαουδικής Αραβίας. Σήμερα, διεξάγεται το άλλο ματς του πρώτου ομίλου και αλλά και τα δύο παιχνίδια του δεύτερου ομίλου, με το Πορτογαλία – Ισπανία να ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα. Μην χάνουμε άλλο χρόνο, ας δούμε τα σημερινά προγνωστικα Μουντιαλ για τα τρία ματς, καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε.

Ντέρμπι της Ιβηρικής Χερσονήσου Πορτογαλία – Ισπανία

Στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ κοντράρονται Πορτογαλία και Ισπανία, με τις δύο ομάδες να είναι φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις και ουσιαστικά σήμερα, μπορεί να κριθεί η πρώτη θέση.

Οι Πορτογάλοι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης, αφού πριν από δύο χρόνια κατέκτησαν το Euro, με τον Φερνάντο Σάντο να είναι στην τεχνική ηγεσία τη χώρας του. Στα προκριματικά, παρότι ξεκίνησαν με ήττα, στην συνέχεια ήταν σοβαρή και πήρε σχετικά εύκολα την πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού. Αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή της Πορτογαλίας σε τελική φάση Μουντιάλ με την πρώτη να είναι το 1966, όπου τότε με τον θρύλο Εουσέμπιο έφτασε μέχρι την 3η θέση της διοργάνωσης, η υψηλότερη που έχει κατακτήσει ποτέ στο θεσμό.

Τον Μάρτιο ηττήθηκε σε φιλικό από την Ολλανδία με 0-3, στα τρία τελευταία φιλικά έμεινε ισόπαλη με Τυνησία με 2-2 και 0-0 με το Βέλγιο, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό, επιβλήθηκε με 3-0 της Αλγερίας.  Διαθέτει πολύ εμπειρία με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Ζοάο Μουτίνιο και Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο κόουτς Σάντος έκοψε από την αποστολή τον Αντρέ Γκόμεζ και τον Νέλσον Σεμέδο, τον επιθετικό και σκόρερ του νικητήριου τέρματος στον τελικό του Euro 2016, Εντερ και τον Ρενάτο Σάντσεζ.

Η αποστολή της είναι: Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ), Άντονι Λόπες (Λιόν), Μπέτο (Γκέζτεπε), Αμυντικοί: Πέπε (Μπεσίκτας), Ζοζέ Φόντε (Dalian Yifang), Μπρούνο Άλβες (Ρέιντζερς), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Ρικάρντο Περέιρα (Πόρτο), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Μέσοι: Ουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ), Ζοάο Μοουτίνιο (Μονακό), Ζοάο Μάριο (Γουέστ Χαμ), Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ), Άντριεν Σίλβα (Λέστερ), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ), Επιθετικοί:, Μπερνάντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι):, Γκονσάλο Γκέντες (Βαλένθια), Ζέλσον Μαρτίνς (Σπόρτινγκ), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Αντρέ Σίλβα (Μίλαν)

Το Μουντιάλ έφτασε,το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά

Η Ισπανία, συμμετέχει 15 συμμετοχές σε Μουντιάλ και μία κατάκτηση το 2010. Στο προηγούμενο Μουντιάλ, πραγματοποίησε μία κάκιστη παρουσία, αφού αποκλείστηκε από τους ομίλους, ενώ ούτε στο προηγούμενο Euro, έκανε κάτι καλό.

Η απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης να ανακοινώσει τον Χουλέν Λοπετέγκι, έφερε αντιδράσεις και τελικά την απόλυση του και να τον αντικαθιστά ο Φερνάντο Ιέρο, με τους παίκτες πάντως να μην ήθελαν αυτή την αλλαγή. Με τον Λοπετέγκι, στο πάγκο είναι αήττητη σε 20 ματς, με έξι ισοπαλίες. Προκρίθηκε εύκολα από τα προκριματικά, αφήνοντας εκτός ουσιαστικά την Ιταλία. Διαθέτει, εξαιρετικό ρόστερ, με έμπειρους παίκτες, παγκοσμίας κλάσης. Στο πιο πρόσφατο φιλικό, κέρδισε με 1-0 την Τυνησία.

Η αποστολή της Ισπανίας: Τερματοφύλακες, Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Κέπα Αριθαμπαλάγα (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης) [captain], Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Άλβαρο Οντριοθόλα ( Ρεάλ Σοθιεδάδ), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Νάτσο Μονρεάλ (Άρσεναλ), Μέσοι:Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σαούλ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Επιθετικοί: Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ιάγο Άσπας (Θέλτα Βίγκο), Ροντρίγκο (Βαλένθια).

Προγνωστικα Μουντιαλ Πορτογαλία – Ισπανία: Δεν γνωρίζω πως θα αντιδράσει η Ισπανία, με τα όσα έγιναν με τον προπονητή, παρόλα αυτά, έχει την δυνατότητα να κερδίσει την Πορτογαλία, που δεν είναι σε φουλ φόρμα, όπως πριν από δύο χρόνια. Νομίζω ότι μπορεί να πάρει την νίκη, σε απόδοση 2,13 στις εταιρίες στοιχημάτων, που προσφέρει την αναμέτρηση με 0% γκανιότα (αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις). Επίσης, οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικές επιθετικές γραμμές και μπορούν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες με απόδοση 1,95 στην ίδια στοιχηματική εταιρία.

Πορτογαλία – Ισπανία @@ 2 σε απόδοση 2,13

Τον πρώτο λόγο η Ουρουγουάη με την Αίγυπτο

Για τον πρώτο όμιλο η Αίγυπτος δοκιμάζεται την Ουρουγουάη που είναι φαβορί να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου. Μετά την ευρεία χθεσινή νίκη της Ρωσίας, κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός.

Η Αίγυπτος συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ. Πήρε την πρόκριση, με γκολ πέναλτι στα τελευταία λεπτά, του τελευταίου αγώνα των προκριματικών στην ζώνη της Αφρικής, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όλη την χώρα. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και το μεγάλο αστέρι είναι ο Σαλάχ της Λίβερπουλ, που έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν. Τραυματίστηκε στον τελικό του Champions League, αλλά σήμερα θα είναι κανονικά διαθέσιμος, αφού προπονήθηκε κανονικά. Πέρα, από κάποιους ποιοτικούς παίκτες, δεν διαθέτει κάτι καλό και θα είναι έκπληξη αν περάσει στην επόμενη φάση.

Στα πιο πρόσφατα διεθνή φιλικά, έμεινε ισόπαλη με Κουβεϊτ και Κολομβία, ενώ στο τελευταίο ηττήθηκε εύκολα από το Βέλγιο με 3-0. Η αποστολή της Εθνικής Αιγύπτου είναι η εξής: Τερματοφύλακες: Σερίφ Εκράμι (Αλ Αχλί), Εσάμ Ελ Χανταρί (Αλ Τααβούν), Μοχάμεντ Ελ Σεναουϊ (Αλ Αχλί), Αμυντικοί:, Μοχάμεντ Αμπντέλ Σαφί (Αλ Φατέχ), Αϊμάν Ασράφ (Αλ Αχλί), Αχμέντ Ελμοχαμαντί (Αστον Βίλα), Αχμέντ Φατί (Αλ Αχλί), Ομάρ Γκαμπέρ (Λος Αντζελες), Αλι Γκαμπρ (Ζάμαλεκ), Μαχμούντ Χαμντί (Ζάμαλεκ), Αχμεντ Χεγκάζι (Γουέστ Μπρομ), Σαάντ Σαμίρ (Αλ Αχλί), Μέσοι: Μοχάμεντ Ελνένι (Αρσεναλ), Αμπνταλα Ελ Σαϊντ (Αλ Αχλί Τζέντα), Τάρεκ Χαμέντ (Ζάμαλεκ), Μαχμούντ Καράμπα (Αλ Ιτιχαντ Τζέντα), Σαμ Μόρσι (Γουίγκαν), Σικαμπάλα (Αλ Ραέντ), Ραμαντάν Σομπι (Στόουκ Σίτι), Μαχμούντ Χασάν (Κασίμπασα), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Επιθετικοί: Μαρουάν Μοσέν (Αλ Αχλί), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Η Ουρουγουάη είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια και συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Μουντιάλ. Προκρίθηκε εύκολα ως δεύτερη από τα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι το πρώτο φαβορί του ομίλου, είναι σκληρή αμυντικά, δεχόμενη πολλή δύσκολα γκολ, ενώ επιθετικά έχει την ποιότητα να σκοράρει και να προχωρήσει στον θεσμό. Μόλις μία ήττα, μετράει στα δέκα πρόσφατα ματς, ενώ έδωσε μόνο ένα φιλικό, όπου επιβλήθηκε με 3-0 του Ουζμπεκιστάν.

Η αποστολή της Εθνικής Ουρουγουάης: Τερματοφύλακες:, Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαράι), Μαρτίν Σίλβα (Βάσκο ντα Γκάμα), Μαρτίν Καμπάνια (Ιντεπεντιέντε), Αμυντικοί: Ντιέγκο Γκοδίν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σεμπαστιάν Κοάτες (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάξι Περέιρα (Πόρτο), Γκαστόν Σίλβα (Ιντεπεντιέντε) Μαρτίν Κάσερες (Λάτσιο), Γκιγιέρμο Βαρέλα (Πενιαρόλ), Μέσοι: Νάιταν Νάντες (Μπόκα Τζούνιορς), Λούκας Τορέιρα (Σαμπντόρια), Ματίας Βεσίνο (Ίντερ), Ροντρίγκο Μπετανκούρ (Γιουβέντους), Κάρλος Σάντσες (Μοντερέι), Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο), Ντιέγκο Λασάλτ (Τζένοα), Κριστιάν Ροντρίγκες (Πενιαρόλ), Χόναταν Ουρεταβισκάγια (Μοντερέι), Επιθετικοί: Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα), Μάξι Γκόμες (Θέλτα), Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Προγνωστικα Μουντιαλ Αίγυπτος – Ουρουγουάη: Πέρα από τον Σαλάχ, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Αίγυπτο, αντίθετα η Ουρουγουάη, έχει αρκετή ποιότητα, είναι αμυντικά σκληρή και αναμένω σήμερα, έστω και δύσκολα να πάρει τους βαθμούς της νίκης, το διπλό είναι σε απόδοση 1,60 στις εταιρίες στοιχημάτων. Δεν βλέπω να ανοίγει το σκορ πολύ, το διπλό σε συνδυασμό με το under 3,5 είναι σε απόδοση 2,05. Τύχη έχει το διπλό σε συνδυασμό με το o goal.

Προγνωστικα Μουντιαλ Αίγυπτος – Ουρουγουάη @@ 2 σε απόδοση 1,60

Για το γόητρο Μαρόκο και Ιράν

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου το Μαρόκο κοντράρεται με το Ιραν, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ελπίδες πρόκρισης, απέναντι σε Πορτογαλία και Ισπανία και θα έχουν δεύτερο ρόλο στον όμιλο.

Το Μαρόκο, συμμετέχει για πέμπτη φορά σε Μουντιάλ, και αυτή η φορά είναι πρώτη μετά από είκοσι χρόνια. προκρίθηκε αήττητη και πρώτη από τον όμιλο των προκριματικών της Αφρικής, ενώ παραμένει αήττητη για 18 συνεχή παιχνίδια. Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Ερβέ Ρενάρ που είναι πολύ έμπειρος, ειδικά με τις ομάδες της Αφρικής. Διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της, με παίκτες που αγωνίζονται με μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες, όπως τον Μεχντί Μπενατιά της Γιουβέντους, Αμίν Χαρίτ της Σάλκε και Χακίμ Ζιγές του Άγιαξ.

Η αποστολή της Εθνικής Μαρόκου είναι η παρακάτω: Τερματοφύλακες: Μουνίρ ελ Κατζουί (Νουμάνθια), Γιασίν Μπουνού (Ζιρόνα), Αχμάντ Ρεντά Ταγκναουτί (Ιτιχάντ Τάντζερ), Αμυντικοί: Μεχντί Μπενατιά (Γιουβέντους), Ρομέν Σαΐς (Γουλβς), Μανουέλ ντα Κόστα (Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ), Ναμπίλ Ντιράρ (Φενέρμπαχτσε), Ασράφ Χακιμί (Ρεάλ), Χαμζά Μεντίλ (Λιλ), Μέσοι: Μπαρκ Μπουσουφά (Αλ Τζαζίρα), Καρίμ ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ), Γιουσέφ Αΐτ Μπενασέρ (Καέν), Σοφιάν Αμραμπάτ (Φέγενοορντ), Γιουνές Μπελχαντά (Γαλατάσαραϊ), Φαϊσάλ Φαζρ (Χετάφε), Αμίν Χαρίτ (Σάλκε), Επιθετικοί: Καλίντ Μπουταΐμπ (Μαλάτιασπορ), Αζίζ Μπουχαντούζ (Ζανκτ Πάουλι), Αγιούμπ ελ Κααμπί (Ρενεσάνσ Μπερκάν), Νορντίν Αμραμπάτ (Λεγανές), Μεχντί Καρσελά (Σταντάρ Λιέγης), Χακίμ Ζιγές (Άγιαξ), Γιουσέφ εν Νεσιρί (Μάλαγα)

Το Ιραν, συμμετέχει για πέμπτη φορά στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, στον όμιλο αυτό, όμως δεν θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Τεχνικός είναι ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ, ο έμπειρος κόουτς, είναι στο πάγκο του Ιραν για επτά χρόνια. Συμμετείχε στα προκριματικά της Ασιας, παίρνοντας τα δύο εισιτήρια από αυτή την ζώνη.

Δεν διαθέτει κάποιο μεγάλο αστέρι στο ρόστερ, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην Ελληνική Σούπερ Λιγκ. Η αποστολή της Εθνικής Ιραν είναι: Τερματοφύλακες: Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ (Περσέπολις), Μοχάμαντ Μαζαχερί (Ζομπ Αχάν Εσφαχάν), Αμίρ Αμπετζαντέχ (Μαρίτιμο), Αμυντικοί: Ραμίν Ρεζαϊάν (Οστάνδη), Μοχάμαντ Κχαζνάντεχ (Παντίντεχ), Μιλάντ Μοχαμαντί (Αχμάτ Γκρόζνι), Πεζμάν Μονταζερί (Εστεγκλάλ), Μορτεζά Πουραλιγκανζί (Αλ-Σααντ), Μαζίντ Χοσέινι (Εστεγκλάλ), Ρουζμπέχ Τσεσμί (Εστεγκλάλ), Αλί Γκολιζαντέχ (Σεπά), Μέσοι: Μασούντ Σοτζαΐ (ΑΕΚ), Σαΐντ Εζατολαχί (Άμκαρ Περμ), Ασκάν Ντεζαγέ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ομίντ Εμπραχιμί (Εστεγκλάλ), Μεχντί Τοραμπί (Σεπά), Εχσάν Χατζισαφί (Ολυμπιακός), Βαχίντ Αμίρι (Περσέπολις), Σαμάν Γκοντούς (Έστερσουντ), Επιθετικοί: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), Σαρντάρ Αζμούν (Ρουμπίν), Ρεζά Γκουσανεζάντ (Χέρενφέν), Αλιρεζά Τζαχανμπάχς (Άλκμααρ), Μεχντί Ταρεμί (Αλ-Γκαράφα)

Προγνωστικα Μουντιαλ Μαρόκο – Ιραν: Οι δύο ομάδες δεν έχουν πολλές ελπίδες πρόκρισης, το Ιραν έχει περιορισμένες δυνατότητες και σήμερα περιμένω το Μαρόκο να βγάλει την ποιότητα του και να μην χάσει τουλάχιστον, ο άσσος σε draw no bet (επιστροφή στην ισοπαλία) σε απόδοση 1,50 στις εταιρίες στοιχημάτων. Δεν βλέπω να ανοίγει το σκορ, έτσι ο άσσος σε συνδυασμό με το under 2,5 είναι σε απόδοση 3,75, που έχει αξία και αξίζει  ένα μικρό ποντάρισμα.

Προγνωστικα Μουντιαλ Μαρόκο – Ιραν @@ 1 DNB σε απόδοση 1,50

Προγνωστικα Μουντιαλ Πρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πορτογαλία – Ισπανία @@ 2 σε απόδοση 2,13

Αίγυπτος – Ουρουγουάη @@ 2 σε απόδοση 1,60

Μαρόκο – Ιραν @@ 1 DNB σε απόδοση 1,50