Μπάγερν Μονάχου vs Ρεάλ Μαδρίτης

2024-04-29 23:30

Η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο της ημιτελικό του Champions League στο Allianz Arena.

Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι κατά τη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτοι με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Εξασφάλισε διπλές νίκες κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατασαράι, ενώ έχασε δύο βαθμούς στον αγώνα με την Κοπεγχάγη στον πέμπτο γύρο. Επιβεβαίωσε τις εταιριες στοιχηματων που την θεωρούσαν φαβορί για την πρόκριση.

Οι άντρες του Τούχελ ήταν επιτυχημένοι στη φάση νοκ-άουτ, αποκλείοντας τη Λάτσιο με συνολική νίκη 3-1 στη φάση των 16. Επίσης, ήταν επιτυχείς απέναντι στην Άρσεναλ στα προημιτελικά, εξασφαλίζοντας τη συνολική νίκη 3-2. Αλλά η εγχώρια κατάσταση δεν είναι καλή. Μετά από χρόνια κυριαρχίας, έχασαν τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα.

Ο κόουτς Τούχελ κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει, αλλά θα φύγει από τον σύλλογο μετά το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, μια επιτυχία στο Champions League θα μπορούσε να αλλάξει την αμοιβαία απόφαση. Η Μπάγερν έχει παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά εδώ — ο Χάρι Κέιν. Κανένας παίκτης δεν έχει συμμετάσχει άμεσα σε περισσότερα γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν από τον Κέιν.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής και η έμπνευσή του είναι καθοριστική για την έκβαση αυτού του αγώνα. Ο Γερμανός τεχνικός έχει μεγάλα προβλήματα τραυματισμών ενόψει αυτού του αγώνα καθώς οι Σασά Μποέ, Γκαμπριέλ Μάρουσιτς, Μπούνα Σαρ και Ταρίκ Μπούχμαν παραμένουν μακροχρόνια απόντες. Ο Κόνραντ Λάιμερ και ο Ματέις ντε Λιχτ αξιολογούνται και οι δύο ως αμφίβολοι, όπως και ο Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν θα χάσει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού, ενώ οι Λίροϊ Ζανέ, Λίροϊ Ζανέ και Νταγιό Ουπαμεκανό θα πρέπει να αξιολογηθούν πριν την έναρξη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μία από τις δύο μόνο ομάδες που κέρδισαν τη φάση των ομίλων του Champions League χωρίς να χάσουν ούτε έναν βαθμό (η άλλη ήταν η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι). Ήταν ανώτεροι εντός έδρας, αλλά και ως φιλοξενούμενοι.

Οι άνδρες του Αντσελότι κατάφεραν να σημειώσουν διπλές νίκες απέναντι σε Νάπολι, Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου. Επίσης, απέκλεισαν τη Λειψία στη φάση των 16 και την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά. Οι Μαδριλένοι είναι σε καλή φόρμα και στο εσωτερικό μέτωπο του πρωταθλήματος.

Ήδη κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουν και επίσημα πρωταθλητές. Την Παρασκευή κέρδισαν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ως φιλοξενούμενοι. Η Ρεάλ πηγαίνει στο Μόναχο με αήττητο 18 αγώνων, κερδίζοντας επτά από τα οκτώ τελευταία ματς της σε όλα τα τουρνουά.

Η κατάσταση τραυματισμών είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με την Μπάγερν. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος ξεκουράστηκε για τη μονομαχία με τη Σοσιεδάδ λόγω ασθένειας, θα πρέπει να ξεκινήσει από το Μόναχο. Ο Ροντρίγκο και ο Φερλάν Μεντί έχουν επίσης αναρρώσει από ασθένεια και κόπωση αντίστοιχα, αλλά ο Κουρτουά και ο Ντέιβιντ Αλάμπα παραμένουν εκτός δράσης. Αυτό σημαίνει ότι ο ήρωας των πέναλτι — Λούμιν— θα πρέπει να συνεχίσει στη θέση του τερματοφύλακα. Το πρόβλημα είναι η τιμωρίατου Ντάνι Καρβαχάλ λόγω συσσωρευμένων κίτρινων καρτών. Θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον Λούκας Βάσκεθ.

Προγνωστικα Μπάγερν Μονάχου εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης:

Περιμένω να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο Μόναχο. Η Μπάγερν παίζει εντός έδρας και θα έχει τεράστια υποστήριξη από τους οπαδούς της. Οι Βαυαροί θα επιτεθούν από το πρώτο λεπτό και θα πρέπει να σκοράρουν. Ο Τούχελ έχει παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά εδώ — ο Χάρι Κέιν. Κανένας παίκτης δεν έχει συμμετάσχει άμεσα σε περισσότερα γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν από τον Κέιν. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ του σε μια σεζόν. Ο 30χρονος έχει πετύχει 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στο ντεμπούτο του με τη Μπάγερν, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη απόδοσή του με 41 για την Τότεναμ την σεζόν 2017–18. Ο Κέιν θα ηγηθεί τη επίθεσης και νομίζω ότι η Μπάγερν θα σκοράρει. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει και δέχεται γκολ εύκολα σε εκτός έδρας αγώνες στο Champions League. Κατά τη φάση των ομίλων, οι άνδρες του Αντσελότι κέρδισαν με 3-2 τη Νάπολι στο στάδιο Μαραντόνα, στη συνέχεια κέρδισαν 2-1 την Μπράγκα στην Πορτογαλία και τελικά κέρδισαν 3-2 την Ουνιόν Βερολίνου, στο Βερολίνο. Η Ρεάλ συνέχισε έτσι στη φάση των νοκ-άουτ, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαν. Μοναδική εξαίρεση ήταν το ματς στη Λειψία, αλλά οι Λος Μπλάνκος σκόραραν και κέρδισαν 1-0.

Επιλογή Μπάγερν Μονάχου εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες — Ναι @ 1,55 στις εταιριες στοιχηματων