Μπάγερν Μονάχου vs Άρσεναλ

2024-04-17 04:18

Η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Άρσεναλ στο Allianz Arena το βράδυ της Τετάρτης για τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας Μπάγερν — Άρσεναλ, στο Έμιρεϊτς ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2. Οι άνδρες του Μικέλ Αρτέτα ήταν καλύτεροι, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν λόγω κάποιων αχαρακτήριστων λαθών τους. Η Άρσεναλ έκανε το τέλειο ξεκίνημα όταν το τελείωμα του Μπουκάγιο Σάκα την έφερε μπροστά μετά από μόλις 12 λεπτά.

Ωστόσο, η Μπάγερν κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις έξι λεπτά αργότερα μέσω του πρώην επιθετικού της Άρσεναλ, Σερζ Γκνάμπρι. Οι Βαυαροί πήραν προβάδισμα μετά από 32 λεπτά, όταν ο Χάρι Κέιν μετέτρεψε το πέναλτι, αφού ο Γουίλιαμ Σαλίμπα ανέτρεψε τον Λερόι Σανέ. Ήταν το 15ο γκολ του σε 20 εμφανίσεις κόντρα στην Άρσεναλ. Οι Κανονέρηδες δεν ήταν στα καλύτερά τους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο αναπληρωματικός Λεάντρο Τροσάρ βρήκε τα δίχτυα στο 76ο λεπτό.

Η Μπάγερν κέρδισε με 2-0 την Κολωνία το Σαββατοκύριακο, αλλά έχασε τον τίτλο. Η Μπάγερ Λεβερούζεν κέρδισε επίσης την Κυριακή και αυτό σημαίνει ότι η 11ετής κυριαρχία της Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα είναι πλέον ιστορία.

Γνωρίζοντας ότι είναι εκτός κυπέλλου, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μόνη εναπομείνασα ευκαιρία για τρόπαιο. Όμως ο Τούχελ έχει κάποια προβλήματα ενόψει αυτού του αγώνα. Σίγουρα θα μείνει χωρίς τον βασικό αριστερό μπακ Αλφόνσο Ντέιβις λόγω τιμωρίας.

Ο Καναδός έχει μαζέψει κίτρινες κάρτες και η απουσία του είναι τεράστιο χάντικαπ. Τρεις παίκτες τραυματίστηκαν — ο Σερζ Γκνάμπρι και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν πιθανότατα δεν θα παίξουν λόγω μυϊκού προβλήματος, ενώ ο Σανέ αξιολογείται ως αμφίβολος. Οι Σασά Μποέ, Μπούνα Σαρ, Ταρίκ Μπούχμαν και Γκαμπριέλ Μάρουσιτς παραμένουν μακροχρόνια απόντες. Ο έμπειρος τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος ξεκουράστηκε προληπτικά απέναντι στην Κολωνία, θα πρέπει να είναι εντάξει για να ξεκινήσει εδώ.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της στη σεζόν. Η ισοπαλία με την Μπάγερν θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να καταπιεί καθώς είναι ακόμα σε θέση να φτάσει στα ημιτελικά, αλλά η ήττα από την Άστον Βίλα μπορεί να της κοστίσει τον τίτλο.

Αφού απέτυχε να εκμεταλλευτεί την κυριαρχία της στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Χωριάτες, η Άρσεναλ δέχθηκε δύο γκολ αργά και έχασε τον αγώνα. Οι εύστοχες προσπάθειες του Λέον Μπέιλι και του Όλι Γουάτκινς ήταν πολύ σημαντικές για τον Ουνάϊ Έμερι, ο οποίος θέλει να δείξει στους πρώην εργοδότες του πόσο μεγάλο λάθος έκαναν όταν τον απέλυσαν.

Η Άρσεναλ υπολείπεται της Μάντσεστερ Σίτι με δύο βαθμούς μετά την πρώτη της ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ το 2024. Ο Αρτέτα έχει τους περισσότερους παίκτες του διαθέσιμους, αλλά ο αρχηγός Μάρτιν Όντεγκαρντ θεωρείται αμφίβολος. Δεν μπόρεσε να συμπληρώσει ολόκληρο το 90λεπτο κόντρα στη Βίλα την Κυριακή λόγω τραυματισμού στο στήθος και το ιατρικό τιμ θα έχει τον τελευταίο λόγο. Ο Γιουριέν Τίμπερ παραμένει μακροχρόνια απών με τραυματισμό στο γόνατο.

Προεπισκόπηση Μπάγερν Μονάχου εναντίον Άρσεναλ:

Νομίζω ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι πιο κοντά στη νίκη. Πρώτα από όλα είναι οικοδεσπότες και θα έχουν μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους τους. Οι παίκτες της Άρσεναλ είναι πολύ καλοί, αλλά οι περισσότεροι είναι νέοι. Η ήττα από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα οφείλεται κυρίως σε αυτό. Αλλά υπάρχουν περισσότερα — η ήττα της Κυριακής από την Άστον Βίλα σίγουρα θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Η αυτοπεποίθηση των παικτών δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Η Μπάγερν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Άρσεναλ. Ο Αρτέτα είναι καλός προπονητής, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμη ένα μεγάλο τρόπαιο. Μην ξεχνάτε ότι ο Τούχελ σήκωσε το τρόπαιο του Champions League τη σεζόν 2020–21.

Επιλογή Μπάγερν Μονάχου εναντίον Άρσεναλ: Η Μπάγερν Μονάχου κερδίζει @ 2,32 στις εταιριες στοιχηματων