Για το θαύμα η Εθνική Ελλάδος με την Κροατία

2017-11-12 00:40

Καλημέρα σας, καλή Κυριακή, ολοκληρώθηκαν χτες οι πρώτες αναμετρήσεις των μπαράζ του Μουντιάλ 2018 και σήμερα διεξάγονται οι επαναληπτικές αναμετρήσεις που θα δώσουν οριστικά μία θέση στα γήπεδα της Ρωσίας. Νωρίς, η Ελβετία υποδέχεται την Βόρειος Ιρλανδία, με στόχο την υπεράσπιση του 0-1 που πήρε την Πέμπτη, ενώ στο Καραϊσκάκη η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Κροατία, με στόχο να κάνει το θαύμα, να ανατρέψει το 4-1 και να πάει αυτή στην Ρωσία του χρόνου, πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά και τα προγνωστικά Ελλάδα – Κροατία, καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε

Δεν υπάρχει λόγο να μην επιτεθεί η Ελλάδα από την αρχή

Στο Καραϊσκάκη η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Κροατία και απαιτείται να κάνει μία μεγάλη ανατροπή για να πάει στο επόμενο Μουντιάλ που θα γίνει το 2018 στην Ρωσία.

Στο πρώτο ματς στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ η Εθνική μας ήταν πολύ κακή, εώς αγνώριστη στον αγωνιστικό χώρο και ηττήθηκε με 4-1, για να πάρει την πρόκριση θέλει καθαρή νίκη με τρία γκολ διαφορά. Ήδη στο πρώτο 20λέπτο, ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, μετά από το πέναλτι του Μόντριτς και το τέρμα του Νίκολα Κάλινιτς, κατάφερε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Παπασταθόπουλου να μειώσει με 2-1, αλλά αυτό κράτησε μόνο για τρία λεπτά, αφού ο Ιβάν Πέρισιτς έκανε το 3-1, το τελικό σκορ 4-1, έγινε τέσσερα λεπτά, μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, στην συνέχεια η Ελλάδα προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια ή μία σοβαρή πίεση στην αντίπαλη εστία.

Σε όλα τα ματς του ομίλου, η άμυνα μας ήταν η δύναμη μας, μέσω αυτής πήραμε πολλούς βαθμούς, κρατώντας πολλές φορές το μηδέν στην άμυνα. Πριν από αυτό το ματς, στους ομίλους, είχε δεχτεί μόλις έξι τέρματα σε δέκα ματς, παίζοντας μάλιστα δύο φορές με το εξαιρετικό Βέλγιο. Πλέον, δεν έχει κανένα λόγο να δώσει βαρύτητα στην άμυνα, αλλά πρέπει να επιτεθεί από την αρχή.

Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα επιστρέφει ο Τοροσίδης αντί του Μανιάτη, αριστερά θα παίξει ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος θα έχει στο πλάι του τον Μανωλά, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Στον άξονα, ο Σκίμπε αναμένεται αυτή την φορά να πάει με Ζέκα και Τζιόλη, έχοντας ως εναλλακτική τον Ταχτσίδη αντί του Τζιόλη, με τους Σταφυλίδη (αριστερά), Φορτούνη (δεκάρι) και Μπακασέτα (δεξιά) μεσοεπιθετική τριάδα. Θέση διεκδικεί και ο Χριστοδουλόπουλος. Στην επίθεση θα βρίσκεται και πάλι ο Μήτρογλου.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για τα μπαράζ είναι:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γουότφορντ), Στέφανος Καπίνο (Ολυμπιακός), Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ)

Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ), Μάριος Οικονόμου (ΣΠΑΛ), Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς), Δημήτρης Κολοβέτσιος (Παναθηναϊκός)

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Αλ-Φαϊχά), Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ), Κώστας Φορτούνης και Παναγιώτης Ταχτσίδης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Τάσος Μπακασέτας (ΑΕΚ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ)

Επιθετικοί: Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ), Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ), Δημήτρης Διαμαντάκος (Μπόχουμ)

Η Κροατία, έδειξε την εξαιρετική ατομική ποιότητα που διαθέτει, διότι εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που τις έδωσε η Ελληνική άμυνα. Όταν σε κάποιες στιγμές πιέστηκε, έδειξε ότι δεν είναι μία συμπαγής ομάδα με εξαιρετική άμυνα, αλλά μία ευάλωτη στην πίεση ομάδα σε όλους τους χώρους. Στον όμιλο σε πέντε ματς είχε τρεις νίκες και δύο ήττες από Τουρκία και Ισλανδία με σκορ 1-0 και στα δύο παιχνίδια.

Η αποστολή για τα μπαράζ είναι η εξής:

Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Σούμπασιτς (Μονακό), Λόβρε Κάλινιτς (Γάνδη), Ντόμινικ Λιβάκοβιτς (Ντίναμο Ζάγκρεμπ)

Αμυντικοί: Ντόμανγκο Βίντα και Γιόσιπ Πίβαριτς (Ντινάμο Κιέβου), Ίβαν Στίνιτς (Σαμπντόρια), Ντέγιαν Λόβρεν (Λίβερπουλ), Σίμε Βρσάλκο (Ατλέτικο), Τιν Γέντβα (Λεβερκούζεν), Μάτεϊ Μίτροβιτς (Μπεσίκτας), Μάριν Λέοβατς (ΠΑΟΚ), Ζόραν Ζίζιτς (Χάιντουκ Σπλιτ), Αντόνιο Μίλιτς (Οστάνδη)

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), Ίβαν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Ίβαν Πέρισιτς και Μαρτσέλο Μπροζοβιτς (Ίντερ), Μάρκο Ρογκ (Νάπολι), Μάριο Πάσαλιτς (Σπαρτάκ Μόσχας), Φίλιπ Μπράνταριτς (Ριέκα), Νίκολα Βλάσιτς (Έβερτον), Μάρκο Πιάτσα (Γιουβέντους)

Επιθετικοί: Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Νίκολα Κάλινιτς (Μίλαν), Άντρεϊ Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Ντούγε Τσοπ (Σταντάρ), Άντε Ρέμπιτς (Άιντραχτ)

Προγνωστικά Ελλάδα – Κροατία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σχεδόν δεδομένα, αν θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση, πρέπει να επιτεθεί από την αρχή, να σκοράρει όσον τον δυνατόν νωρίς, να αποκτήσει ψυχολογία και να παλέψει μέχρι τέλους, αυτή την φορά δεν θα προτείνω τα λίγα γκολ, αλλά λόγο της ιδιαιτερότητας του ματς, αναμένω ανοικτό παιχνίδι με γκολ εκατέρωθεν, το γκολ γκολ είναι σε απόδοση 1,88 στις νομιμες εταιρειες στοιχηματων, που προσφέρει την αναμέτρηση με 0% γκανιότα (αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις) και πολλά ειδικά στοιχήματα και προσφορές για τους χρήστες της

Προγνωστικά Ελλάδα – Κροατία @@ γκολ γκολ σε απόδοση 1,88

Κρατάει το μηδέν στην άμυνα και πάει Ρωσία η Ελβετία

Στον άλλο σημερινό επαναληπτικό η Ελβετία υποδέχεται την Βόρειος Ιρλανδία, που έχει το προβάδισμα μετά το 0-1 του πρώτου ματς στην αντίστοιχη έδρα την περασμένη Πέμπτη.

Η Ελβετία, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και να προκριθεί στο επόμενο Μουντιάλ 2018. Λίγες μέρες πριν, στην Βόρειος Ιρλανδία, η Ελβετία ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, έχει την κατοχή της μπάλας με 65%, έχοντας εννιά τελικές προσπάθειες για γκολ, τις πέντε εντός εστίας, ενώ αντίθετα η Βόρειος Ιρλανδία είχε πέντε τελικές, όλες εκτός εστίας, δείχνοντας την αμυντική της προσήλωση. Το πρώτο μέρος, πέρασε χωρίς τέρματα, όμως λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνας, ο Ροντρίγκεζ Ρικάρντο, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, δίνοντας εκτός από την νίκη, σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην Ελβετία.

Στον όμιλο, στην έδρα της, έχει πέντε στις πέντε νίκες, με γκολ 13 υπέρ και δύο μόνο κατά, κερδίζοντας μάλιστα με 2-0 στην πρεμιέρα την Πορτογαλία, ενώ είχε μία μόνο ήττα στον όμιλο, που τις στοίχισε μάλιστα την πρώτη θέση.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή για τα μπαράζ είναι:

Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Ρόμαν Μπούρκι (Ντόρτμουντ), Μάρβιν Χιτς (Άουγκσμπουργκ)

Αμυντικοί: Στέφαν Λίχτσταϊνερ (Γιουβέντους), Ρικάρντο Ροντρίγκεθ (Μίλαν), Φάμπιαν Σερ (Ντεπορτίβο), Μίκαελ Λανγκ και Μανουέλ Ακανζί (Βασιλεία), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Λεό Λακρουά (Σεντ-Ετιέν)

Μέσοι: Βάλον Μπεχράμι (Ουντινέζε), Τζέρνταν Σατσίρι (Στόουκ), Ζέλσον Φερνάντες (Άιντραχτ), Μπλερίμ Τζεμαϊλί (Montreal Impact), Γκρανίτ Τζάκα (Άρσεναλ), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Ριέκα), Φάμπιαν Φράι (Μάιντς), Ντενίς Ζακαριά (Γκλάντμπαχ), Στέβεν Τσούμπερ (Χόφενχαϊμ), Ρέμο Φρόιλερ (Αταλάντα), Εντιμίλσον Φερνάντες (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν), Χάρις Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), Μπριλ Εμπολό (Σάλκε)

Από την άλλη η Βόρειος Ιρλανδία, μακριά από την έδρα της είχε δύο νίκες σε πέντε ματς, κερδίζοντας μόνο τις αδύναμες Σαν Μαρίνο και Αζερμπαϊτζαν. Σε πέντε ματς σκόραρε τέσσερις φορές και δέχτηκε τρία τέρματα στον όμιλο.

Προγνωστικά betcatalog Ελβετία – Βόρειος Ιρλανδία: Η Ελβετία είναι λίγο καλύτερη ομάδα και δίκαια θα πάρει την πρόκριση, έχοντας μέχρι τώρα μόνο μία ήττα, η Βόρειος Ιρλανδία, βασίζεται κυρίως στην άμυνα για να παίρνει τα αποτελέσματα, σήμερα, περιμένω παιχνίδι αναμονής και από τις δύο ομάδες, αφού ένα γκολ της Ελβετίας, δύσκολα αλλάζει η κατάσταση, ενώ με 0-1 η φιλοξενούμενη στέλνει το ματς στην παράταση και ότι γίνει από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή όμως πρέπει να βγει μπροστά στην επίθεση για να σκοράρει, διαφορετικά δεν θα υπάρχει νόημα να περιμένει στην άμυνα, περιμένω η Ελβετία να βρει χώρους όσο περνάει η ώρα και έτσι μπορεί να κάνει δεύτερη νίκη, ο άσσος σε απόδοση 1,47 στις νομιμες εταιρειες στοιχηματων, έχει τον πρώτο λόγο, επιπλέον ο άσσος σε συνδυασμό με το under 3,5, σε απόδοση 1,85 έχει και αυτός σημαντική τύχη.

Ελβετία – Βόρειος Ιρλανδία @@ 1 σε απόδοση 1,47  

Προγνωστικά Ελλάδα – Κροατία Μουντιάλ 2018 Πλεϊ Οφ

Προγνωστικά Ελλάδα – Κροατία @@ γκολ γκολ σε απόδοση 1,88

Ελβετία – Βόρειος Ιρλανδία @@ 1 σε απόδοση 1,47