Μάντσεστερ Σίτι vs Άρσεναλ

2024-03-31 00:57

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε καλή φόρμα, έχει χάσει μόνο τέσσερις βαθμούς στα τελευταία 11 παιχνίδια της, κερδίζοντας εννιά από αυτά.

Ισοπαλία μόνο με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (που δεν είναι κακό αποτέλεσμα) και την Τσέλσι εντός έδρας. Οι Πολίτες βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από την Άρσεναλ, αλλά πιθανότατα θα έχουν τις πιθανότητες να τελειώσουν την Κυριακή δύο βαθμούς μπροστά, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό πρόσφατο ρεκόρ τους απέναντι στους Κανονιέρηδες.

Οι Πολίτες έχουν κερδίσει 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια τους στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ, αν και πρέπει να θυμόμαστε ότι η μόνη εξαίρεση ήταν η ήττα τους με 1-0 στο Emirates στο αντίστροφο παιχνίδι αυτή τη σεζόν. Τώρα όμως η Μάντσεστερ Σίτι έχει το πλεονέκτημα έδρας και είναι σούπερ φαβορί στις εταιριες στοιχηματων στην Ελλάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα έρθει σε αυτή τη σύγκρουση αήττητη στα τελευταία 38 εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας 33 από αυτά. Η τελευταία ομάδα που έφυγε με νίκη ήταν η Μπρέντφορντ τον Νοέμβριο του 2022 όταν κέρδισε 2-1.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί της Σίτι χωρίς ήττα εντός έδρας στην ιστορία της. Όμως ο Γκουαρδιόλα έχει κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς ενόψει του ντέρμπι. Ο πρώτος τερματοφύλακας Έντερσον παραμένει ανησυχητικός μετά τον τραυματισμό που υπέστη κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε παλεύει με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Τέσσερις επιπλέον παίκτες — ο Κάιλ Γουόκερ, ο Τζον Στόουνς, ο Μανουέλ Ακαντζί και ο Ματέους Νούνες — δέχτηκαν όλοι χτυπήματα ενώ έλειπαν σε διεθνείς υποχρεώσεις με τις αντίστοιχες χώρες τους. Όλα αξιολογούνται ως αμφίβολοι και η ιατρική ομάδα θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Η Άρσεναλ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας κερδίσει τα τελευταία οκτώ σερί παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι άνδρες του Αρτέτα έχουν πετύχει 33 γκολ και μόλις τέσσερα παθητικό.

Είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμούν με τη Λίβερπουλ, αλλά με ανώτερη διαφορά τερμάτων. Με αυτό το παιχνίδι να είναι στο Έτιχαντ, όμως, η Άρσεναλ έχει μια “αδύνατη αποστολή”. Οι Κανονιέρηδες έχουν χάσει καθένα από τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League με την Σίτι. Η Άρσεναλ είχε για τελευταία φορά μια μεγαλύτερη σειρά μ,ε ήττα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα από τη Λιντς Γιουνάιτεντ, χάνοντας οκτώ στη σειρά μεταξύ 1958 και 1968.

Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι ο Αρτέτα και οι παίκτες του δεν θα τα παρατήσουν εύκολα. Άλλωστε, είναι η ομάδα με την καλύτερη φόρμα στην Πρέμιερ Λιγκ και η Σίτι σίγουρα θα χρειαστεί να είναι στο υψηλότερο επίπεδο για να πάρει και τους τρεις βαθμούς. Ο Αρτέτα έχει επίσης κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς. Ο Γιουριέν Τίμπερ είναι επιβεβαιωμένος απών, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό που απασχολεί τον Αρτέτα είναι η κατάσταση με τους δύο βασικούς επιθετικούς του. Ο Μπουκάγιο Σάκα δεν έπαιξε για την Αγγλία λόγω προβλήματος με τον οπίσθιο μηριαίο, ενώ ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έχασε επίσης τη διεθνή διακοπή λόγω τραυματισμού στο πόδι. Ωστόσο, οι γιατροί του συλλόγου είναι αισιόδοξοι και θα πρέπει να είναι έτοιμοι έγκαιρα για αυτόν τον αγώνα.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Σίτι — Άρσεναλ:

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ θα παίξουν το ντέρμπι της σεζόν στο Etihad. Σύμφωνα με εμένα, οι νικητές πιθανότατα θα γίνουν οι νέοι πρωταθλητές. Με όλο τον σεβασμό στη Λίβερπουλ, αυτό είναι ένα κρίσιμο ματς, το ντέρμπι της σεζόν. Η Άρσεναλ είναι σε εξαιρετική φόρμα, έχει κερδίσει τα τελευταία οκτώ σερί παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη νικηφόρα σειρά, αλλά δεν θα είναι απλό. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι προφανώς ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Είναι οι κυρίαρχοι πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης. Σύμφωνα με μένα, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με επικεφαλής τον καλύτερο προπονητή — τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Περιμένω να κερδίσω.

Μάντσεστερ Σίτι vs Άρσεναλ Επιλογή: Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει @ 1,90 στις εταιριες στοιχηματων στην Ελλαδα