Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — Λίβερπουλ

2024-04-07 01:00

Για τρίτη φορά φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ θα παίξουν μεταξύ τους. Είναι οι δύο πιο επιτυχημένοι Αγγλικοί σύλλογοι. Η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει 62 τρόπαια, ενώ η Λίβερπουλ 60. Ο σύλλογος από το Άνφιλντ κυριάρχησε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1975 έως το 1990, κατακτώντας 11 πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ευρώπης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν τω μεταξύ, κυριάρχησε στην εποχή του Φέργκιουσον, από το 1993. Εκείνη την περίοδο οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν 13 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και δύο Κύπελλα Ευρώπης.

Όπως έγραψα παραπάνω, αυτό είναι το τρίτο ντέρμπι αυτή τη σεζόν. Πρώτα έπαιξαν μία ισοπαλία χωρίς γκολ στο Άνφιλντ τον Δεκέμβριο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η Λίβερπουλ είχε απόλυτη κυριαρχία και 34 σουτ στο τέρμα, τα περισσότερα που είχε ποτέ η Λίβερπουλ σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ χωρίς να σκοράρει από το 2003. Αλλά η Γιουνάιτεντ «πάρκαρε το λεωφορείο» στην εστία της. Η δεύτερη ήταν τον Μάρτιο στο Ολντ Τράφορντ. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς, ίσως επειδή ήταν προημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας. Αφού ο αγώνας έληξε 2-2 στο90λεπτο, οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν με 4-3 μετά την παράταση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να ανακάμψει από την ήττα με 4-3 από την Τσέλσι το βράδυ της Πέμπτης, με τους παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ να παραχωρούν το προβάδισμα την τελευταία στιγμή και στους δύο τελευταίους αγώνες τους. Οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι και πιθανότατα οι Κόκκινοι Διάβολοι θα χάσουν το Champions League την επόμενη σεζόν.

Ακόμα και η πέμπτη θέση μοιάζει πολύ μακριά καθώς η Τότεναμ έχει 9 βαθμούς περισσότερους και ανώτερη διαφορά γκολ. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Δύο σέντερ μπακ, ο Ραφαέλ Βαράν και ο Τζόνι Έβανς, παλεύουν με τραυματισμό και χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι. Ο 19χρονος Γουιλί Καμπουαλά θα πρέπει να είναι έτοιμος να παρέμβει στο πλευρό του Χάρι Μαγκουάιρ, καθώς οι Βίκτορ Λίντελοφ και Λισάντρο Μαρτίνες αποκλείστηκαν πρόσφατα για μερικές εβδομάδες. Ο Κασεμίρο αξιολογείται επίσης ως αμφίβολος, ενώ οι Τιρέλ Μαλάσια, Λουκ Σο, Αντονί Μαρσιάλ και Αλτάι Μπαγίντιρ παραμένουν στο περιθώριο.

Η Λίβερπουλ έχει 70 βαθμούς, τους περισσότερους μετά από 30 γύρους. Οι Reds κέρδισαν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη. Ήταν μια σκληρή νίκη. Ο Ντάργουιν Νούνεθ σκόραρε το πρώτο τέρμα, αλλά οι Λεπίδες ισοφάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, ο Κλοπ και οι παίκτες του δεν πανικοβλήθηκαν. Η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 στο τέλος χάρη στα χτυπήματα των Μακ Άλιστερ και Χάκπο. Ο Γουατάρου Έντο, ο οποίος έχασε τη νίκη επί της Σέφιλντ, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος σε αυτό τον αγώνα. Οι Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντιόγκο Ζότα και ο τερματοφύλακας Άλισον Μπέκερ είναι πολύ κοντά στην πλήρη φυσική κατάσταση του, αλλά οι Ζοέλ Ματίπ, Μπεν Ντόουακ, Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάιτσετιτς παραμένουν εκτός δράσης. Αυτό που είναι σημαντικό να αναφερθεί, η Λίβερπουλ κέρδισε μόλις ένα ματς απέναντι σε αντίπαλο των Big-6.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — Λίβερπουλ:

Περιμένω ένα ενδιαφέρον ματς στο Ολντ Τράφορντ. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη, η Λίβερπουλ για τον τίτλο, η Γιουνάιτεντ για μια θέση στην Ευρώπη. Αλλά το Ολντ Τράφορντ δεν είναι το επιθυμητό μέρος για τον Κλοπ. Στις δέκα επισκέψεις του, ο Γερμανός προπονητής έχει κερδίσει μόνο δύο φορές. Δεν θα είναι ξανά εύκολο. Όλη η πίεση είναι στη Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι θα χαρούν να δουν τη Λίβερπουλ να χάνει την πρώτη θέση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη αναστατώσει τη Λίβερπουλ δύο φορές αυτή τη σεζόν, οπότε γιατί όχι ξανά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Λίβερπουλ Επιλογή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ +0,5 ΑΗ @ 2,45 στις νομιμες εταιριες στοιχηματων