Ατλέτικο Μαδρίτης vs Αθλέτικ Μπιλμπάο

2024-02-07 02:38

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μετροπολιτάνο για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Copa del Rey. Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τη Μαγιόρκα ή τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στον τελικό, που θα διεξαχθεί στο La Cartuja στη Σεβίλλη στις 6 Απριλίου 2024.

Αυτός είναι ένας αγώνας Ατλέτικο Μαδρίτης — Μπιλμπάο, μεταξύ δύο φιλικών συλλόγων στο Ισπανικό ποδόσφαιρο. Για όσους δεν γνωρίζουν, το 1903, Βάσκοι μαθητές σχημάτισαν μια ομάδα, την Athletic Club Madrid, η οποία αργότερα εξελίχθηκε σε Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού παρακολούθησαν τον επικό θρίαμβο της Μπιλμπάο στον τελικό του Copa del Rey το 1903. Ωστόσο, τη στιγμή που ξεκινά το παιχνίδι δεν θα υπάρχει φιλία στο γήπεδο. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση και είναι και οι δύο σε καλή φόρμα — οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι σε έξι παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν αποφύγει την ήττα σε κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα ματς τους.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το βασικό φαβορί για το τρόπαιο στο Copa del Rey μετά τον αποκλεισμό Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Οι Ροχινμπλάνκος είναι σε καλή φόρμα, ιδιαίτερα ως γηπεδούχοι. Κέρδισαν τους τελευταίους πέντε αγώνες μπροστά στους δικούς τους οπαδούς, συμπεριλαμβανομένης της νίκης 4-2 εναντίον στην κάτοχο της Ρεάλ Μαδρίτης στα προηγούμενα στάδια του κυπέλλου.

Το Σαββατοκύριακο η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επισκέφτηκε το Σαντιάγο Μπερναμπέου, αυτή τη φορά για τη La Liga. Το ντέρμπι έφερε καλό ποδόσφαιρο και έληξε ισόπαλο 1-1. Το χτύπημα του Μπραχίμ Ντίαζ στο πρώτο ημίχρονο έδωσε πλεονέκτημα στη Ρεάλ, αλλά ο Μάρκος Γιορέντε κατάφερε να σώσει έναν βαθμό για την ομάδα του όταν σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, αλλά ο Σιμεόνε έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών. Ο αμυντικός Θέσαρ Αθπιλικουέτα και ο μέσος Τομά Λεμάρ παραμένουν εκτός δράσης με τραυματισμό στο γόνατο και τον αχίλλειο αντίστοιχα. Ο Χοσέ Μαρία Χιμένεθ αξιολογείται ως αμφίβολος με μυϊκό τραυματισμό. Μερικοί παίκτες μπορεί να είναι κουρασμένοι λόγω φορτωμένου προγράμματος, οπότε ο Σιμεόνε πρέπει να κάνει εναλλαγή των παικτών για να έχει φρέσκα πόδια.

Θέλει το τρόπαιο η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να αποκλείσει πέντε ομάδες στο δρόμο για τα ημιτελικά, μεταξύ των οποίων και η Μπαρτσελόνα. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια καλή σεζόν για τους Βάσκους.

Αυτή τη στιγμή είναι πέμπτη, παλεύοντας για μια θέση Champions League για την επόμενη σεζόν. Την περασμένη Παρασκευή κατέστρεψε τη Μαγιόρκα πετυχαίνοντας τέσσερα αναπάντητα γκολ. Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη των παικτών είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα.

Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει καλή δουλειά και οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι. Η κατάκτηση του τροπαίου στο κύπελλο θα βάλει το όνομά του στους καλύτερους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Η Μπιλμπάο βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα των νικητών του Copa del Rey με 23 τρόπαια, αλλά δεν έχει κερδίσει τη διοργάνωση από το 1984.

Ο Βαλβέρδε έχει τους περισσότερους παίκτες του διαθέσιμους, αλλά οι αδελφοί Ουίλιαμς είναι αμφίβολοι. Ο Νίκο αναγκάστηκε να αντικατασταθεί στο δεύτερο ημίχρονο της νίκης της Παρασκευής επί της Μαγιόρκα λόγω προβλήματος στον μηρό, ενώ ο Ινάκι είχε ένα χτύπημα στο ίδιο παιχνίδι. Οι Ινίγκο Λεκούε και Άλεξ Μπερενγκέρ έχουν αναρρώσει και το ζευγάρι μπορεί να ξεκινήσει από τον πάγκο.

Πρόβλεψη Ατλέτικο Μαδρίτης — Αθλέτικ Μπιλμπάο:

Είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκρουση και είναι δύσκολο να βρεις φαβορί. Μπορεί η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να είναι πιο έμπειρη, αλλά η Μπιλμπάο θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στον δεύτερο αγώνα. Ωστόσο, πιστεύω ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιο κοντά στη νίκη στο πρώτο ματς. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά — Μοράτα και Γκριεζμάν. Επιπλέον, πιστεύω ότι μια ισχνή ήττα θα μπορούσε να είναι αποδεκτή για την Μπιλμπάο. Η Βάσκικη ομάδα, με την υποστήριξη των πιστών τους οπαδών, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον τελικό στο δεύτερο σκέλος στο Σαν Μαμές. Ο Σιμεόνε ξέρει πώς να παρακινεί τους παίκτες, αλλά ξέρει και να εμπλέκει τους φιλάθλους στον αγώνα.

Ατλέτικο Μαδρίτης vs Αθλέτικ Μπιλμπάο Επιλογή: Η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίζει @ 1,90 στις στοιχηματικες εταιριες στην Ελλαδa