Άρσεναλ vs Μπάγερν Μονάχου

2024-04-09 00:29

Η Άρσεναλ θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου στο σταδιο Emirates το βράδυ της Τρίτης, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί στις αποδόσεις στις στοιχηματικες εταιριες.

Οι Κανονιέρηδες έχουν αποκλείσει την Πόρτο στα πέναλτι στην προηγούμενη νοκ άουτ φάση. Η Άρσεναλ είναι πρωτοπόρος στην Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται σε φανταστική φόρμα. Ο Μικέλ Αρτέτα κάνει εξαιρετική δουλειά και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι. Δεν ήταν εύκολο να είσαι προπονητής της Άρσεναλ μετά τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ισπανός ήταν αρκετά γενναίος για να πάρει το ρίσκο και αυτή θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη σεζόν. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κέρδισαν με 3-0 την Μπράϊτον στο Amex. Ήταν η 10η νίκη τους από 11 αγώνες της κορυφαίας Αγγλικής κατηγορίας και τέταρτη συνεχόμενη καθαρή εστία σε όλα τα τουρνουά. Αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε, η φόρμα έδρας στην Ευρώπη είναι πολύ καλή.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και τις τέσσερις αναμετρήσεις τους στο Champions League στο γήπεδο της, αυτή τη σεζόν χωρίς να δεχτούν ούτε ένα γκολ. Ο Αρτέτα έχει την πλειονότητα των παικτών του, μόνο το θύμα τραυματισμού Γιουριέν Τίμπερ βρίσκεται στο περιθώριο. Ο Ντέκλαν Ράις και ο Κάι Χάβερτς πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς μίακίτρινη κάρτα σημαίνει ότι θα χάσουν τον δεύτερο αγώνα στο Allianz Arena.

Αυτή είναι μια απαίσια σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου. Οι πρωταθλητές δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα. Το χειρότερο, είναι και εκτός κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μόνη εναπομείνασα ευκαιρία τους.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο — δεν θα είναι εύκολο να κερδίσεις την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στη θετική πλευρά, έχει θριαμβεύσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο Λονδίνο, κερδίζοντας Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι με συνολικό σκορ 15-3. Ωστόσο, η σημερινή μορφή των δύο ομάδων δεν υποδηλώνει κάτι παρόμοιο.

Ενώ η Άρσεναλ κερδίζει εύκολα τα ματς και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Αγγλία, η Μπάγερν απέχει 16 βαθμούς από την πρώτη Μπάγερ Λεβερκούζεν, με έξι παιχνίδια να απομένουν. Το χειρότερο είναι ότι η εμπιστοσύνη των παικτών δεν είναι υψηλή μετά τον τελευταίο αγώνα.

Ο Σερζ Γκνάμπρι έκανε το 2-0 για τη Μπάγερν στην αναμέτρηση της Μπουντεσλίγκα με τη Χάιντενχαϊμ του Σαββατοκύριακου, αλλά ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο οδήγησε σε απογοητευτική ήττα 3-2.

Ο προπονητής Τόμας Τούχελ δείχνει να μην μπορεί να αλλάξει κάτι. Επιπλέον, έχει μεγάλες ανησυχίες για τραυματισμούς. Οι Γκάμπριελ Μάρουσιτς, Τάρεκ Μπούχμαν, Μπούνα Σαρ, Σάσα Μπόι και Νοέλ Ασέκο είναι εκτός παιχνιδιού, ενώ άλλοι πέντε χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι. Οο Μάνουελ Νόιερ, Κινγκσλέι Κομάν, Λίροϊ Ζανέ, Νουσαΐρ Μαζράουι και Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς έχουν συμμετάσχει στο ματς με τη Χάιντενχαϊμ και αξιολογούνται ως αμφίβολοι για σήμερα.

Πρόβλεψη Άρσεναλ εναντίον Μπάγερν Μονάχου:

Η Μπάγερν έχει επισκεφθεί το Emirates Stadium στο Λονδίνο τρεις φορές μέχρι σήμερα και δεν έχει χάσει ποτέ. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται διαφορετική τώρα. Η Άρσεναλ είναι σε τρομερή φόρμα και η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι «Ψηλά όσο το Έβερεστ». Αντίθετα, η Μπάγερν βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 20–30 ετών. Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για τους Κανονιέρηδες. Και πιστεύω ότι θα κερδίσουν. Όσον αφορά τις συνθήκες, πιστεύω ότι και η Μπάγερν θα ήταν ικανοποιημένη με μια οριακή ήττα. Όλα θα κριθούν στο δεύτερο ματς.

Επιλογή Άρσεναλ εναντίον Μπάγερν Μονάχου: Η Άρσεναλ κερδίζει @ 1,70 στις στοιχηματικες εταιριες