Άρσεναλ vs Λίβερπουλ

2024-02-04 02:30

Η Άρσεναλ θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ στο Εμιρέϊτς σε έναν αγώνα ντέρμπι της Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι Κανονιέρηδες ήταν σε κάποιου είδους κρίση την τελευταία περίοδο καθώς γνώρισαν τρεις ήττες την Πρωτοχρονιά. Αυτό το ντέρμπι Άρσεναλ — Λίβερπουλ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό τίτλο.

Οι άνδρες του Αρτέτα έχασαν με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ, 2-1 από τη Φούλαμ και αποκλείστηκαν από το Κύπελλο Αγγλίας αφού ηττήθηκαν με 2-0 ακριβώς από τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς σήμανε το τέλος της κακής περιόδου. Οι παίκτες της Άρσεναλ μπήκαν με φουλ κίνητρο στο ματς με τη Φούλαμ και κατέστρεψαν τους Κοτάτζερς με 5-0. Την Τρίτη σημείωσαν άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ήταν πολύ πιο δύσκολο, αλλά τα γκολ των Γκάμπριελ Ζεσούς και Μπουκάγιο Σάκα ήταν αρκετά για μια μικρή νίκη με 2-1.

Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη των παικτών είναι πλέον υψηλότερη. Ο Αρτέτα έχει την πλειοψηφία των παικτών του διαθέσιμους, αλλά ο Τακεχίρο Τομιγιάσου είναι στο Ασιατικό Κύπελλο με την Ιαπωνία, ενώ τρεις παίκτες παλεύουν με τραυματισμούς — οι Φάμπιο Βιέιρα, Μοχάμεντ Ελνένι και ο Γιουριέν Τίμπερ. Ο τελευταίος έκανε επιστροφή στις φουλ προπονήσεις μετά από τρεις μήνες εκτός δράσης με πρόβλημα στον μηρό, αλλά θα υπολογίζεται μόνο για θέση στον πάγκο. Ο Μοχάμεντ Ελνένι πρόκειται να επιστρέψει στις εγχώριες υποχρεώσεις μετά τον αποκλεισμό της Αιγύπτου από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ συγκινητική στο Άνφιλντ καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ο Γερμανός προπονητής είναι μεταξύ των πιο επιτυχημένων προπονητών στην ιστορία του συλλόγου καθώς κέρδισε σχεδόν όλα τα τρόπαια — Champions League, Premier League, FA Cup, EFL Cup, FIFA World Club Club, UEFA Super Cup, FA Community Shield κ.λπ.

Ο Κλοπ έγινε ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία της Λίβερπουλ και οι οπαδοί τον αγαπούν. Μέχρι στιγμής η Λίβερπουλ είχε δύο σπουδαίους προπονητές — τον Μπιλ Σάνκλι και τον Μπομπ Πέισλι, αλλά τώρα είναι τρεις. Οι Κόκκινοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 51 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Άρσεναλ έχει επίσης 46 βαθμούς και γι’ αυτό το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Για να είμαστε πιο περίπλοκοι, ο Κλοπ έχει κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς. Ο βασικός παίκτης Μοχάμεντ Σαλάχ μένει εκτός δράσης λόγω μυϊκού τραυματισμού που υπέστη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Οι Ματίπ, Κώστας Τσιμίκας και Μπάιτσετιτς παραμένουν εκτός έδρας λόγω τραυματισμού, ενώ ο Γουατάρου Έντο βρίσκεται σε διεθνή καθήκοντα με την Ιαπωνία στο Κύπελλο Ασίας.

Ο Τιάγκο Αλκαντάρα είναι κοντά σε πλήρη φυσική κατάσταση, αλλά φαίνεται ότι αυτός ο αγώνας έρχεται πολύ νωρίς για αυτόν. Ο Ντάργουιν Νούνιες είναι το τελευταίο θύμα μετά από τραυματισμό στο πόδι νωρίς στον αγώνα με την Τσέλσι. Ωστόσο, αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια και έπαιξε περισσότερα από 80 λεπτά. Αλλά και ο Κλοπ έχει «γλυκά προβλήματα» ενόψει αυτού του ντέρμπι.

Το πρώτο είναι μεταξύ του συναρπαστικού Κόνορ Μπράντλεϊ και του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ το δεύτερο δίλημμα είναι αν θα προωθήσει τον Άντριου Ρόμπερτσον πίσω στην πρώτη ενδεκάδα ή θα διατηρήσετε την πίστη στον εξαιρετικό Τζο Γκόμεζ.

Πρόβλεψη Άρσεναλ — Λίβερπουλ:

Αυτός είναι ο τρίτος αγώνας της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν. Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο Άνφιλντ τον Δεκέμβριο, αλλά η Άρσεναλ στάθηκε τυχερή που γλίτωσε την ήττα χάρη σε λάθος του διαιτητή — υπήρχε καθαρή ποινή για τους Κόκκινους μετά το χέρι του Όντεγκαρντ. Ο δεύτερος αγώνας έγινε τον Ιανουάριο στο Λονδίνο. Η Λίβερπουλ εξασφάλισε την πρόκριση στο Κύπελλο Αγγλίας χάρη στη νίκη με 2-0, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι. Πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που έπαιξαν οι γηπεδούχοι. Ξεπέρασαν πλήρως τους άνδρες του Κλοπ και έχασαν πολλές καθαρές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο παιχνίδι όπου η καλύτερη δεν κερδίζει απαραίτητα. Ένα αυτογκόλ του Κίβιορ και το καθυστερημένο χτύπημα του Ντίαζ ήταν αρκετά για τη νίκη εκτός έδρας. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική. Η Άρσεναλ είναι πιο κοντά στη νίκη.

Άρσεναλ vs Λίβερπουλ Pick: Η Άρσεναλ να κερδίσει @ 2,25 στις εταιριες στοιχηματων