Η προσφορά των εταιριων στοιχημάτων

2013-11-09 04:16

Οι εταιρίες στοιχημάτων λειτουργούν με βάση την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας, στην οποία έχουν την έδρα τους. Φορολογούνται με τα ίδια φορολογικά κριτήρια των υπόλοιπων επιχειρήσεων και συμμετέχουν στον παραγωγικό ιστό υπηρεσιών των κρατών που εδρεύουν. Αρκετοί άνθρωποι είναι ενάντιοι στο online στοίχημα, εξαιτίας των σκανδάλων που έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν τον αθλητισμό. Θεωρούνται υπεύθυνες οι εταιρείες στοιχημάτων ή οι παραβάτες του νόμου θα χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε μέσο για να παρανομήσουν; Η απάντηση είναι ότι όποιος θέλει να παρανομήσει θα βρει τον τρόπο και σίγουρα οι εταιρείες στοιχημάτων ως επιχειρηματικές οντότητες δεν φέρουν ουσιαστική ευθύνη, αλλά έχουν να επιδείξουν μια πλούσια συνεισφορά στην οικονομία και όχι μόνο.

 

Η ψυχαγωγία είναι ένα από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της προσφοράς των εταιρειών στοιχημάτων. Σίγουρα όλοι μας έχουμε στοιχηματίσει σε έναν αγώνα, τον οποίο παρακολουθούσαμε ταυτόχρονα. Είναι μια απόλαυση που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό συναισθημάτων που αποτελείται από την αγωνία του αποτελέσματος, το οικονομικό όφελος αλλά και την ευχαρίστηση, παρακολουθώντας τον αγώνα με φίλους, οι οποίοι είναι στην ίδια ψυχολογική κατάσταση με εσάς.

 

Η δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει ορισμένα άγνωστα αθλήματα, τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Το τένις, το χόκεϊ και άλλα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ δεν είχαν ποτέ την ευρεία αποδοχή του ελληνικού φίλαθλου κοινού. Λόγω της αυξημένης συμμετοχής στοιχημάτων σε αυτά τα αθλήματα, αρκετοί φίλαθλοι τα παρακολουθούν συχνά.

 

Βεβαίως, δεν αρκεί ένα άθλημα να είναι δημοφιλές για να αναπτυχθεί αλλά χρειάζεται και επαρκή χρηματοδότηση για την δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων, διαφήμισης κτλ. Δεν είναι λίγα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που επωφελούνται από τις χορηγίες μεγάλων εταιρειών στοιχημάτων και ιδιαιτέρως στο ποδόσφαιρο είναι αρκετοί αθλητικοί σύλλογοι με βασικούς χορηγούς εταιρείες στοιχημάτων.

 

Άλλη μια σημαντική πτυχή που αναδεικνύει το online στοίχημα είναι η κερδοφορία που έχουν αποκτήσει κάποιοι παίχτες. Αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο στοίχημα και έχουν αποκτήσει σταθερό εισόδημα. Για να επιτευχθεί αυτό το γεγονός χρειάζεται ένας παίχτης να κατέχει πολύ καλή ενημέρωση, να ασχολείται με συγκεκριμένα πρωταθλήματα ενός ή δυο αθλημάτων για να μην του διαφεύγουν τα νέα, να έχει σύστημα και να ξέρει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει για ένα χρόνο.

 

Ο συνδυασμός των παραπάνω παραγόντων έχουν οδηγήσει σε μια σημαντική ανάπτυξη τον κλάδο του online στοιχήματος. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται από τις εταιρείες στοιχημάτων. Ο αριθμός των εργαζομένων υπολογίζεται παγκοσμίως, περίπου στις 200.000 αλλά χωρίς να καταγράφεται με ακρίβεια. Ο λόγος που δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια είναι ο αριθμός των εταιρειών στοιχημάτων που κυμαίνεται στις 5000 κατά προσέγγιση. Όπως και να έχουν τα δεδομένα η πραγματικότητα δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται και ζούνε χάρη στο online στοίχημα.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εταιρείες στοιχημάτων καταγράφουν στο ενεργητικό τους ένα σημαντικό πλεόνασμα θετικών στοιχείων σε σχέση με τις κατηγορίες που τους έχουν προσάψει στο παρελθόν. Το γεγονός ότι μια εταιρεία μπορεί να είναι διαπλεκόμενη δεν αναιρεί την προσφορά του κλάδου, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε εταιρεία άλλου κλάδου. Τέλος, η τάση της ανάπτυξης του online στοιχήματος δείχνει ότι οι εταιρείες στοιχημάτων παρά την κρίση έχουν μέλλον και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των παραπάνω παραμέτρων.